Cunoscut de peste 3000 de ani, amarantul era considerat de azteci aliment sacru, constituind baza alimentatiei si sursa de putere.
Considerat de nutritionisti superaliment, amarantul este bogat în proteine, fibre, antioxidanti, minerale si fier, putând înlocui cu succes orezul în alimentatie.
Este atât de versatil încât poate fi adaugat în preparate alaturi de orice alte cereale:
- orezul îl face mai pufos, împreuna cu grâul rezulta un amestec foarte hranitor, alaturi de orz sau alac obtineti un preparat rustic.
Adaugat la mei se obtine un amestec cremos ce poate fi folosit ca sos, simplu sau alaturi de legume.
Ingrediente: amarant* (Amaranthus L.)
*din culturi certificate ecologic
Valorile nutritionale depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Produsul nu contine organisme modificate genetic si nu este iradiat.
Pastrare: într-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Origine: India