Curcuma este o planta originara din Asia de Sud-Est. Radacina sub forma de rizom este uscata si macinata, pulberea astfel obtinuta fiind un colorant alimentar folosit înca din antichitate.
Mai este cunoscut sub denumirea de turmenic sau sofran indian.
Beneficii: rizomii sunt recoltati, fierti câteva ore, uscati în cuptoare si apoi macinati într-o pudra galben-portocalie. Praful de curcuma se utilizeaza ca ingredient de baza în bucataria asiatica, ca si condiment (ingredient esential al preparatelor de curry) sau colorant alimentar. În medicina Ayurvedica este folosit ca antiseptic, antibacterian si antiinflamator. Cercetari actuale sugereaza posible efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer si a bolilor de ficat.
Origine NON EU (India, Madagascar)
A se pastra la rece (<18°C) loc uscat, bine ventilat, de preferinta ferit de lumina si caldura.
Produsul nu este, nu contine si nu este obtinut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.