Hrisca isi are originile in zonele inalte din Asia,de unde a fost adusa in Europa. Se intalneste foarte des in bucataria traditionala a rusilor, ucrainenilor, francezilor, polonezilor dar si in zona Bucovinei.
In ultimul deceniu, odata cu revolutia naturista, cu trezirea constiintei necesitatii unei alimentatii sanatoase hrisca a revenit in prim-plan. Hrisca poate fi considerata un aliment-medicament chiar foarte bun.
Desi nu este o cereala intruneste calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superiora graului: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina(aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale. Datorita lipsei de gluten poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus sau de cei cu boala celiaca.
S-a constatat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa dar si un supliment " medical " pentru diabetici.
Ingrediente: hrisca*
* din culturi certificate ecologic.
Produsul nu este obtinut cu organisme modificate genetic.
Conditii de depozitare: loc uscat si racoros