Ulei BIO de cuisoare macerat la rece, 100 ml
Contine: ulei din seminte de floarea soarelui (Helianthus Annuus)*, extract din flori de cuisoare (Eugenia Caryophyllus)*.
*din culturi certificate ecologic.
Proprietatile uleiului de cuisoare
- antibacterian cu spectru larg
- antifungic, antiviral
- antiseptic potent, purifiant
- neurotonic si stimulator general
- antiparazitar, vermifug
- afrodisiac lejer
- digestiv
Mod de utilizare
- ca ingredient in prepararea de creme, balsamuri, unguente, alifii, mixuri uleioase
- ca ingredient pentu pasta de dinti, apa de gura, ser de masaj gingival
- dilaut in ulei vegetal, aplicat sub forma de masaj local
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic în care fructele, florile, frunzele, radacinile sau alte parti ale plantelor sunt expuse o perioada de timp actiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru "trage" în el uleiurile volatile si alte principii active din planta supusa macerarii.
Produsul final (solutia) se numeste macerat. În farmacie, aceasta solutie se numeste "infuzie rece". Nu trebuie sa existe procese chimice în timpul macerarii.
Procesul de extractie se efectueaza la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece". Avantajele macerarii la rece se regasesc cu siguranta în procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Daca procesul de extractie este efectuat la temperatura ridicata (prin caldura adaugata), procesul este denumit digestie.
Pastrare: loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj
Origine: Germania