Aceasta bautura din cicoare este preparata din radacina soiului Cichorium Intybus. Dupa recoltare, radacinile de cicoare sunt spalate, tocate, prajite, zdrobite si cernute, apoi ambalate. Ambalajul de hârtie în care este livrat produsul mentine proprietatile acestuia în timp si totodata protejeaza mediul.
Ingrediente: radacina de cicoare*
*din culturi certificate ecologic IT BIO 014, agricultura UE
Mod de preparare: în espressor traditional (moka), filtru de cafea sau ibric. A se consuma de preferinta înainte de data inscriptionata pe ambalaj.
Valori nutritionale medii/ 100 g:
Valoare energetica: 1078 kJ/ 257 kcal,
Carbohidrati: 56,2 g,
-din care zaharuri: 25 g,
Proteine: 6,2 g,
Grasimi: 0.5 g,
-din care acizi grasi saturati: 0,1 g,
Fibre: 34,0 g,
Proteine: 6,2 g, Sare: <0,1 g
Producator: Torrefazione Caffe Salomoni SRL, Italia.
Prin procesul de coacere, cicoarea capata un gust asemanator cafelei, chiar mai bogat si mai plin. De fapt, daca stiti gustul siropului de la crema de zahar ars - cam asa este si gustul cafelei de cicoare.
Cei care doresc sa beneficieze de proprietatile cafelei de cicoare dar doresc sa simta si gustul de cafea autentica pot combina: la o ceasca punem 1 lingurita cafea de cicoare si 1 lingurita cafea decofeinizata prin metode naturale sau chiar cu cofeina.
Modul de preparare al cafelei de cicoare este identic cu cel al cafelei autentice. Si cafeaua din cicoare face spuma iar dvs puteti adauga lapte, frisca sau condimente (scortisoara, ghimbir, cardamom, etc) dupa gust. Cicoarea se poate consuma si rece sau sub forma de frappe, cu înghetata si frisca sau se poate adauga la compozitia prajiturilor si a altor deserturi.
Cicoarea este o planta erbacee lemnoasa care aduce multe beneficii pentru sanatate, printre acestea enumerându-se capacitatea de a preveni arsurile la stomac si problemele digestive sau de a reduce durerile de artrita. În plus, cicoarea este utila pentru detoxifierea ficatului si a vezicii biliare, pentru prevenirea infectiilor bacteriene, stimuleaza sistemul imunitar si reduce posibilitatea de a dezvolta boli de inima. Planta este de ajutor pentru oricine tine dieta, caci cicoarea ajuta la arderea grasimilor si stimuleaza metabolismul.
În ceea ce priveste valoarea nutritiva, cicoarea este o importanta sursa de vitamine si minerale, printre care zinc, magneziu, mangan, calciu, acid folic, fier, potasiu si vitaminele A, B6, C, E si K.