Ingrediente: seminte de in* uscate
*din culturi biologice controlate.
Valorile nutritionale depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Continut: 100g
Inainte de toate vreau sa precizez ca aceste seminte, daca nu sunt macinate sau inmuiate in prealabil, trec prin corp fara sa isi faca nici un efect. Prin urmare, sugerez sa le consumati dimineata in terciul de ovaz, in cereale, in iaurt, in smoothie. De asemenea, pot fi folosite in salate, prajituri, in paine naturala de in. Cantitatea recomandata este de 1 lingurita/ zi.
Semintele de in (Flaxseed), au fost apreciate pentru calitatile lor inca de acum 4000 de ani fiind consumate de catre greci si romani precum nucile. Aceste mici seminte, sunt de doua culori, maro si auriu insa au proprietati asemanatoare. Impreuna sunt pe lista de varf a semintelor bogate in acizi grasi Omega-3 care scad colesterolul vizibil, prevenind tensiunea arteriala, au proprietati anti-inflamatorii, mentin o inima sanatoasa, scad riscul aparitiei artritei, Parkinsonului, ajuta la combaterea constipatiei si hemoroizilor, inlatura si impiedica formarea pietrelor la fiere, reduc uscaciunea ochilor si previn o boala de ochi numita Macular Degeneration. (Sursa)
Pastrare: într-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Tara de origine: Turcia/Ucraina/India