Susanul (Sesamum indicum) este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, pretuita ca planta pentru ulei de cel putin 5000 de ani. Desi incepe sa-si recastige favoarea datorita inaltului continut de calciu si magneziu, putini stiu ca este de asemenea una dintre cele mai puternice alimente medicinale .
Contine: 100% seminte de susan*.
* din culturi certificate ecologic.
Produsul nu este obtinut cu organisme modificate genetic.
Valorile nutritionale depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
În multe tari din sudul Asiei dar si din Africa, semintele de susan sunt folosite de mii de ani în scopuri terapeutice si culinare.
Din semintele prajite si presate se prepara condimentul gomasio, dar si pasta de tahin, folosita mai departe la prepararea humusului.
Semintele întregi sunt folosite - adesea prajite - pentru a rafina fripturile si pentru asezonarea preparatelor alimentare.
Susanul este unul dintre cele mai bogate alimente în seleniu (800 ?g / 100 g). În plus, 100 gr de susan contine peste 700 mg de calciu, acoperind astfel necesarul zilnic de calciu de care are nevoie corpul uman.
Bautura vegetala din susan ("lapte de susan")
Ingrediente: 100 gr seminte de susan
1 litru de apa
1 lingurita scortisoara
2 curmale fara sâmburi sau sirop de agave, miere, etc (optional, ca îndulcitor)
Origine: India
Pastrare: într-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.